Kletsen

Thrillers en ik = geen goede combi. Of toch wel?

Rainbow bookshelves

Wie mij al een poosje volgt, weet dat ik eigenlijk alleen maar romantiek, new adult of young adult lees. Thrillers? Die heb ik nog nooit geprobeerd, want dat is toch niks voor mij. Of wel?

Oke, laat ik even beginnen met een achtergrond verhaaltje:

Toen ik 17 jaar was, kwam ik terecht in de online boekenwereld. Ik had al een aantal jaar niet zo veel gelezen, maar ik had er zin in! Ik las bijna alle gehypte boeken, waaronder romantiek, maar ook fantasy en science fiction. Ik kwam er echter al snel achter dat ik die boeken lang niet altijd even leuk vond. Maar iedereen las ze toch? Ik zou echt iets missen als ik ze niet uit zou lezen. Dus forceerde ik mezelf en las ik de boeken toch uit.  Dit resulteerde in een soort van afkeer tegen alle genres buiten mijn vertrouwde bubbel.

Nu zijn we 5 jaar verder. Ik heb al die jaren mijn vertrouwde genres gelezen, en er bijna niet buiten. Sinds een maand of twee is daar verandering in gekomen. Ik heb me aangemeld bij De Classineerders op Goodreads, wat een groep is die klassieke boeken leest. Door deze groep ben ik nu bezig in The Wizard of Oz, een boek dat ik nooit zelf op zou hebben gepakt.

En toen kwam ik op Youtube deze video van Gabby tegen:

Gabby volg ik al een ontzettend lange tijd en ik word altijd zo blij van haar video’s. Ze leest graag romantische boeken, maar ze leest nog veel meer, waaronder thrillers dus. En nu Gabby heeft het op de een of andere manier voor elkaar gekregen dat ik thrillers aan mijn TBR heb toegevoegd.. Wie had dat gedacht!

Deze boeken voegde ik toe aan mijn TBR dankzij de video van Gabby:

  • De ware – John Marrs
  • The passengers – John Marrs
  • Geen uitweg – Taylor Adams
  • Door het sleutelgat – Ruth Ware
  • De stille patiënt – Alex Michaelides
  • Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

Normaal zou ik deze boeken even bij de bibliotheek ophalen, maar dat kan even niet. Ik heb er 2 gevonden in de online bibliotheek, dit zijn Wat jij niet ziet en De ware, dus daar ga ik mee beginnen. Vanaf februari woon ik weer in Nederland, dus dan kan ik weer boeken bij de bibliotheek lenen en volop thrillers gaan proberen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Welke thriller moet ik nou echt lezen, volgens jou? Laat het me vooral weten in de reacties, dan kan ik mijn TBR aanvullen. 

 

 

2 Comments

  1. Sowieso De nieuwe collega van Tammy Cohen, De Jachtpartij van Lucy Foley, De Vallei van Krystyna Kuhn en Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Weinig bloed, veel puzzel, redelijke dosis spanning. Voor de meer Cozy Crimes zou ik De Midfort Moorden aanraden, van Jessica Fellowes. Als je graag romantische boeken leest zou dat best eens een goede serie voor je kunnen zijn. Ik hou zelf ook van Baantjer en Agatha Christie, maar dat is echt voor de liefhebber.

    1. Wow, dankjewel voor alle tips! Ik ga ze eens allemaal opzoeken op Goodreads en kijken welke me aanspreken 🙂 Truth or Dance van Chinouk Thijssen heb ik al eens thuisgehad van de bibliotheek, maar nooit opgepakt omdat het dus zo buiten mijn comfortzone was. Nu toch maar weer een proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge