Recensies

Throw like a girl – Sarah Henning

Op Instagram kwam ik Throw like a girl tegen, zomaar, ineens. Waar gaat dat boek over? Het zag er zo ontzettend lief uit! Ik klikte door naar Goodreads, want ik was meteen nieuwsgierig door de cover. Maar wat vond ik er van? 

Waar gaat Throw like a girl over?

Tijdens de belangrijkste softbal wedstrijd van het jaar, maakt Liv Rodinsky een ontzettend grote fout. Ze slaat een tegenstander. Door deze fout verliest ze haar beurs op haar privéschool, haar vriendje en haar teamgenoten. Liv heeft geen andere keus en moet naar de openbare school in de buurt. Hier moet ze de coaches ervan overtuigen dat ze bij het softbal team wil en dat ze een echte aanvulling voor het team is. Maar de openbare school waar ze terecht komt, is ook de school van haar ex. En het meisje dat Liv een klap gegeven heeft? Die loopt er ook rond.

Dan komt Liv Grey tegen. Hij is een geblesseerde footballspeler en zij kan zolang zijn plek in het team opvullen. Als ze dat doet, wil hij wel een goed woordje voor haar doen bij de softbal-coach. Maar is Grey wel zo charmant en perfect als dat hij lijkt?

Wat vond ik er van?

Dit is echt een super lieve young adult. Ik heb meerdere keren moeten glimlachen om het verhaal. Echt een feelgood-contemporary verhaal.

Je moet wel een beetje kennis van sporten hebben voordat je aan dit boek begint. Softbal en football hebben allebei zo hun eigen termen en dat is soms behoorlijk technisch. Dit zorgde er dan ook voor dat ik aan het begin niet helemaal lekker in het verhaal kwam. Ik had dan door dat ze aan het sporten waren, maar ik had geen idee waar ze waren in het veld of wat de volgende move zou zijn. Na een poosje wen je hier trouwens aan en leer je langzaamaan die termen wel kennen.

Dit boek zit vol met personages die je al snel in je hart zal sluiten, waaronder een paar mensen van Liv’s nieuwe school. Maar vergeet ook zeker niet haar familie. Die is echt geweldig! Danielle, Heather en Ryan waren toffe personages. Ik zou zelfs willen dat ik ze in het echt kon ontmoeten! Ik vond haar familie erg goed uitgewerkt, ze hebben allemaal hun eigen verhaal en geen enkel familielid blijft oppervlakkig.

Op zoek naar een fijne contemporary young adult? Misschien is dit dan wel iets voor jou!

Throw like a girl – Sarah Henning – Poppy – 361 pagina’s – 9780316529518 – €7,99 – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge