Recensies

Too late – Colleen Hoover

Too late - Colleen Hoover recensie | Marieke's Books

Voor de contemporary-a-thon was ik op zoek naar een hard-hitting boek. Een boek met een zwaar onderwerp. Ik had deze Colleen Hoover nog in de kast staan en aangezien het over een drugscrimineel gaat, vond ik het wel een goede keuze. En dat was het zeker! Wat een boek zeg. 

Waar gaat Too Late over?

In Too Late volgen we Sloan en zij is al 2 jaar de vriendin van Asa, een drugscrimineel. In hun relatie voelt ze zich meer bezit dan mens. Maar waarom gaat ze dan niet weg? Omdat dat niet kan. Asa betaalt namelijk de zorgen voor haar zieke broertje en daarom kan Sloan hem niet verlaten. Op een dag ontmoet ze een jongen bij college, genaamd Carter. Ze gaan steeds meer voor elkaar betekenen, maar Sloan kan niet weg bij Asa. Asa zet haar steeds meer onder druk en daarom zegt ze ja op dingen waar ze helemaal geen ja op wil zeggen. Maar dan is daar Carter.

Too late - Colleen Hoover recensie | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Wat een goed geschreven boek zeg! Ik ben echt groot fan van Colleen Hoover en ook met dit boek stelde ze me niet teleur. Ik kon het boek maar nauwelijks wegleggen. Toch deed ik dat wel. Ik legde het zelfs meerdere keren aan de kant. ‘Waarom?’, hoor ik je bijna denken. Het boek was nou eenmaal zo ontzettend intens dat ik soms niet verder wilde lezen en ook gewoon niet verder kón lezen.

Dit boek is heel erg rauw en emotioneel. Een échte Colleen Hoover. Net zo vlot geschreven, met personages waar je wel van moet houden en een ijzersterk plot.

Wat wel afdeed aan het leesplezier waren alle epilogen aan het einde. Ik ben meestal groot fan van een epiloog, maar 130 pagina’s aan verschillende epilogen is me te veel van het goede. Het maakte het boek verwarrend, want er waren enkele tijdsprongen en het zorgde ervoor dat het boek veel langzamer leek te gaan. En dat vond ik dan weer erg jammer. Naar mijn idee had Colleen Hoover het epiloog-verhaal beter in het echte verhaal kunnen verwerken. Op die manier blijft het, naar mijn idee, meer een geheel.

Ik vind het ontzettend jammer dat het boek uit is en ik kijk nu al uit naar andere boeken van deze schrijfster. Colleen Hoover stelt nooit teleur. 

Too Late – Colleen Hoover – Zomer en Keuning – 416 pagina’s – ISBN 789401914376 – ★★★★☆

7 Comments

  1. Ik denk niet dat dit een boek voor mij is – ik ben meer van de Fantasy boeken. Maar ik word nu toch stiekem wel heel erg nieuwsgierig dankzij je positieve recensie!

  2. Ik heb jaren geleden een paar Colleen Hoover boeken gelezen, maar sindsdien eigenlijk niet meer. Door jouw positieve review overweeg ik nu toch om daar verandering in te brengen. Dit boek klinkt in ieder geval als een emotionele rollercoaster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge