Recensies

Twisted Love – Ana Huang

Op Instagram kun je niet om dit boek heen. Iedereen lijkt het te lezen en dat maakte me erg nieuwsgierig. Omdat ik niet zeker wist of dit iets voor mij zou zijn, heb ik het boek toch maar geleend in de bibliotheek. Benieuwd of ik het ook goed vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Twisted love over?

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Zijn hart is gemaakt van steen. Maar wanneer hij even de zus van zijn beste vriend in de gaten moet houden, blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in toch niet helemaal gevoelloos is.
Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen als ‘monster’ wordt omschreven. Ava weet zeker dat heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.

Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex gevoelens voor elkaar krijgen. Maar wanneer dat toch gebeurt brengt het hun levens in een stroomversnelling, en komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.

Wat vond ik er van?

Ik begon dit boek vol goede moed. Het eerste hoofdstuk las lekker weg en ik was nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Het boek hield mijn aandacht goed vast en ik wilde graag verder lezen. Hoe zou dit verder gaan?

Maar toen ik eenmaal verder was, bleek dit toch niet het juiste boek voor mij te zijn. Zo vind ik het verhaal wel erg overdreven en onrealistisch. Alex is bijzonder rijk en strooit continu met geld. Zijn achtergrondverhaal is naar mijn idee niet echt lekker uitgewerkt, waardoor ik me niet zo goed kon inleven in hem. Doordat zijn achtergrondverhaal nihil werd toegelicht, voelde sommige momenten uit het boek ook erg uit de lucht gegrepen. Daardoor werd de geloofwaardigheid hard minder. En wat blijft er dan van Alex over? Een verhaal over zijn verleden en verder dat hij niet aardig is. Niet echt een likeable personage helaas.

Ik ben ook van mening dat Ava beter verdiend dan een Alex. Ze verdient een minder dominant en dwingend type, en iemand die haar begrijpt. Ik ben van mening dat Alex en Ava echt niet bij elkaar passen.

En daar zit het knelpunt, denk ik. Ik hou ervan als personages chemie hebben, goed bij elkaar passen en super lief zijn voor elkaar. En dat kreeg ik gewoon niet bij dit boek. Had ik dat kunnen weten van te voren? Ik denk het wel. Dit is dus een typisch gevalletje: het ligt aan mij en niet aan het boek. Gelukkig doet mijn niet zo positieve recensie niet af aan de populariteit van dit boek. Dit boek is echt bijzonder populair.

Voor mij bevatte dit boek te veel drama en te weinig (echte) liefde. Helaas! Ik ga ook niet verder in deze serie, de rest trekt me gewoon niet zo. Gelukkig zijn er nog genoeg andere boeken om te lezen. 

Twisted Love – Ana Huang – Piatkus books – uitgegeven in het Nederlands door Love Books – 352 blz – ★★★☆☆


Wat vond jij van Twisted love? Ben jij wel fan van deze serie? 

 

2 Comments

  1. Haha het karakter van Alex slaat heel erg op de titel, best wel Twisted namelijk. Ik zou Twisted Games als je wilt ooit nog wel een kans geven, want dat boek bevat 2 andere personages en een ander verhaal. Minder “Twisted”.

    1. Hoi Laurie, bedankt voor je reactie! Alex is inderdaad twisted, zo had ik het nog niet bekeken haha. Misschien pak ik ooit Twisted Games nog op, maar voor nu trekt het me niet zo. Maar wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge