Recensies

Uitzonderlijk – Colleen Hoover

Colleen Hoover kan niet misgaan. In ieder geval, dat dacht ik.. Helaas was Uitzonderlijk geen boek voor mij. Benieuwd waarom niet? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Uitzonderlijk over?

In Uitzonderlijk volgen we Merit. Ze is nogal opmerkelijk. Samen met haar familie woont ze in de kerk en ze verzamelt trofeeën die zij nooit gewonnen heeft. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. Uitzonderlijk gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid.

‘Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.’

Wat vond ik er van?

Ik ben nogal in de war van dit boek. Colleen Hoover is een van mijn favoriete schrijfsters. Ik weet dat als ik een boek van haar oppak, dat ik daar van ga houden. Maar toen kwam dit boek langs. Ik wist al dat het anders was dan haar andere werk. Het is dan ook een young adult in plaats van een new adult of roman, maar er zitten me meer dingen dwars aan dit boek.

Zo heeft Hoover wel heel erg veel verschillende personages gecreëerd. Normaal houdt ze het bij een klein groepje personages die ze uitwerkt. En naast dat er veel personages in het boek voorbijkwamen, werden er ook veel verschillende onderwerpen aangesneden. Hierdoor werd het verhaal nogal rommelig en dat is iets wat ik niet van Colleen Hoover gewend ben. Het was gewoon té veel. Te overdreven, te bizar. Het voelde erg onrealistisch aan en dat vond ik erg jammer.

Maar Colleen Hoover zou Colleen Hoover niet zijn als haar vlotte schrijfstijl niet naar voren kwam. Dit boek leest super snel en voor je het weet ben je al over de helft. In dat opzichte is het wel echt een Hoover. Je wordt helemaal het verhaal ingezogen.

Ook een waarschuwing, dit boek kan erg heftig en triggerend zijn voor mensen. Er worden erg veel onderwerpen aangesneden, waar je zeker mee op moet passen als die jou triggeren. Als je hier geen last van hebt, en deze onderwerpen niet wilt weten, lees dan verder in de volgende alinea. In dit boek kwamen de volgende onderwerpen voorbij: kanker, zelfmoord, overdosis, dood en seksueel misbruik. Hier moet je wel rekening mee houden voordat je dit boek gaat lezen.

Ik vind het bijzonder dat dit boek als romance gezien wordt. Het boek won zelfs de Best Romance van 2017. De romantiek is zo’n klein gedeelte van het verhaal. Als je dit boek zou lezen en een geweldige romance verwacht, dan kan dit boek alleen maar tegenvallen. Ook vind ik het helemaal niet passen. Dit boek draait helemaal niet om de romantiek, maar om de kracht van liefde en waarheid. Dat is heel iets anders.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal teleurgesteld ben. Misschien komt dat ook wel doordat ik hele andere verwachtingen had. Het is tenslotte wel Colleen Hoover en ik was van plan heel erg van dit boek te gaan houden. Hopelijk is het volgende boek van haar wel weer een succes. 

Uitzonderlijk – Colleen Hoover – Zomer & Keuning – 320 pagina’s – ISBN 9401914303 – ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge