Kletsen

UPDATE | Marieke’s Books is terug!

Hey hallo, welkom terug op Marieke’s Books! Wat leuk dat je er bent! Het is hier een poosje stil geweest, maar ik ben weer terug. Tijd voor een update over de afgelopen tijd. Ben je benieuwd hoeveel boeken ik tot nu toe gelezen heb en hoe het qua studie gaat? Lees dan snel verder. 

Leesupdate

Het lezen is de afgelopen maanden rustig doorgegaan, maar wel op een iets lager tempo dan ‘normaal’. Op dit moment heb ik 37 boeken gelezen, wat, in vergelijk met vorig jaar, niet heel veel is. Deze 37 boeken zijn gemiddeld 272 pagina’s lang, en in totaal las ik 10.080 bladzijden.

In januari had ik mijn leesdoel op 100 boeken gezet. Enthousiast, maar wel haalbaar, dacht ik. Nu we halverwege het jaar zijn, weet ik dat dat te hoog gegrepen is. Het is gewoon niet te doen om én veel te lezen én me volledig te focussen op het volgen van stages. Ik heb mijn doel dan ook bijgesteld, zodat ik niet continu op Goodreads te horen krijg dat ik achter loop op mijn doel. Mijn doel nu? 60 boeken. En als ik dat niet ga halen, dan gaat ‘ie lekker nog iets naar beneden. Ik heb het hele idee van een leesdoel dit jaar maar opgegeven.

Persoonlijke update

Het is hier een poosje stil geweest, en dat had een goede reden. Zo ben ik in maart mijn masterstage begon. Een stage die een half jaar duurt en waar ik zelf een deel van een wetenschappelijk onderzoek uitvoer. Dit is ontzettend leuk om te doen, maar ook flink vermoeiend. Zo had (en heb) ik ’s avonds vaak geen puf meer om te lezen, laat staan om te bloggen. Ik besloot dan ook mijn blog (en instagram) tijdelijk even links te laten liggen. En dat deed me goed. Ik voelde geen druk meer om continu met mijn blog bezig te zijn, en voelde me ook niet schuldig als ik na stage even een dutje ging doen.

Deze tijdelijke pauze heeft me ook wat dingen doen inzien. In de maanden dat ik niet geblogd heb, heb ik het bloggen namelijk wel enorm gemist. En dat is een goed teken: ik ga dus nog niet stoppen met bloggen 😉 Verder kwam ik erachter dat ik mezelf best wel veel druk had opgelegd met 3 artikelen per week, en dat dat vooral moeilijk werd toen ik geen ‘reserve’ artikelen meer in mijn concepten had staan. Die zijn er nu wel weer, dus ik kan weer lekker vooruit. Als die opraken, dan ga ik echter terug naar 2 artikelen per week. Eentje op de maandag en een op de vrijdag. Ik wil mezelf geen onnodige druk meer opleggen en blog wanneer ik er tijd en zin in heb, en niet omdat het van mijn schema moet.


Voor nu wil ik zeggen: tof dat je mijn blog (weer) gevonden hebt, en tot de volgende blogpost!

5 Comments

 1. Precies waarom ik het hele idee van een schema loslaat. Ik heb zelfs nog allemaal boeken gelezen in juni die ik nog geen recensie heb gegeven. Weet ook niet of ik dat nog ga doen. Zo’n stage klinkt zeker vermoeiend, ik kon echt helemaal niks meer naast mijn stage doen. Ik kwam thuis en ging gelijk naar bed om de volgende ochtend wakker te worden. Nou was ik ook compleet onderprikkeld op mijn stage, dus dat kan daar heel goed mee te maken gehad hebben. Sommige mensen stellen ook gewoon een leesdoel in op 1 boek, dan heb je helemaal geen druk en heb je het zo gehaald

  1. Misschien laat ik ooit mijn schema helemaal los, maar voor nu hou ik ‘m nog even aan, maar wie weet.
   En heftig zeg, zo’n stage! Ik functioneer’ s avonds nog ongeveer 2 uurtjes, maar daarna is het ook wel klaar inderdaad.
   Een leesdoel van 1 lijkt me eigenlijk niks, omdat ik het heerlijk vind om met cijfertjes te werken, maar ik snap heel goed dat anderen het wel doen hoor.
   Marieke onlangs geplaatst…UPDATE | Marieke’s Books is terug!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge