Recensies

Verboden terrein – Meghan Quinn

Begin 2021 las ik een ander boek van deze Meghan Quinn, namelijk Op slag verliefd. Dat moet heb ik halverwege weggelegd omdat ik er echt niet doorheen kwam. Toch wilde ik deze schrijfster een tweede kans geven. Ik heb meerdere boeken van haar op mijn TBR en besloot Verboden terrein op te pakken. Dit boek is al een aantal jaar gepubliceerd in het Engels, maar sinds kort in het Nederlands verkrijgbaar. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Verboden terrein over?

Wat is het geheim om het zusje van je beste vriend aan de haak te slaan? Bram Scott is een supersuccesvolle rijke CEO, die alles krijgt wat hij wil. Nou ja, alles… Hij is al jaren stiekem verliefd op Julia Westin. Het probleem? Ze is het zusje van zijn beste vriend. En dus verboden terrein.

Dan bedenkt Bram een slim plan. Julia heeft een eigen bedrijf dat mensen helpt een partner te vinden. Dus vraagt Bram aan Julia of ze hem wil koppelen aan een leuke dame. Bram weet zeker dat als hij zijn idee stap voor stap uitvoert, hij met Julia op een date zal kunnen gaan. Op die romantische date kan hij haar eindelijk vertellen wat hij voor haar voelt.

Waar Bram geen rekening mee houdt, is dat Julia misschien wel dwars door zijn plannetje heen kijkt.

Wat vond ik er van?

Laat ik het maar meteen vertellen: ik heb dit boek wel afgeluisterd! Dit boek beviel me veel beter dan Op slag verliefd. Verboden terrein wordt ook heel fijn voorgelezen op Storytel. Aanrader om het verhaal te luisteren.

Het boek is heel logisch opgebouwd en ik leefde helemaal mee met Bram. Hij heeft een goed plan bedacht om Julia te verleiden en ik was heel nieuwsgierig of dit nou echt ging werken. Ik vond het erg vermakelijk en wilde graag verder lezen/luisteren. Maar iets na de helft voelde het verhaal helaas afgeraffeld. Het ging allemaal erg snel en het verhaal had niet erg veel inhoud meer. Dat wat ik juist zo leuk vond aan de eerste helft, dat Bram zo zijn best deed, dat verdween helemaal naar de achtergrond. Daarna komt er nog een onnodige scène en dan is het boek ineens voorbij. De eerste helft zou van mij zeker 4 sterren gekregen hebben, de tweede helft maar 2. Zo kom ik ook op mijn rating van 3 sterren.

Julia en Bram hebben een erg leuke relatie met elkaar. Bram die Julia de hele tijd Jules noemt en Julia die wel haar mannetje staat tegen alle grappen van Bram. Hun dynamiek was goed. Helaas weten ze op het einde van het boek ineens niet meer hoe ze met elkaar moeten communiceren. Ik vind miscommunicatie geen leuke trope en ik denk dat het boek ook wel zonder had gekund.

Dit is mijn tweede Meghan Quinn en ik ben nog niet helemaal overtuigd. Ook dit boek heeft me helaas niet van mijn sokken kunnen blazen. In mijn recensie van Op slag verliefd schreef ik al: De volgende keer pak ik waarschijnlijk een Engelse versie van een van haar boeken op. Op die manier kan ik goed vergelijken en deze schrijfster nog een kans geven. Misschien moet ik me daar ook gewoon aan houden. Ik denk dat er met de vertaling ook wat verloren gaat, dus mijn volgende boek van deze schrijfster ga ik in het Engels lezen.

Verboden terrein is een vermakelijk en lief verhaal. Julia en Bram passen goed bij elkaar, en dat merk je aan alles. Dit boek doet me geloven dat er vast wel een Meghan Quinn boek is, die echt iets voor mij is. 

Verboden terrein – Meghan Quinn – April Books – 363 blz – ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge