Recensies

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd - Lisette Jonkman | Marieke's Books

Verkikkerd is zo’n boek dat al een eeuwigheid op mijn TBR stond. Ik zag ‘m continu staan in de bibliotheek en iedereen was er super enthousiast over. En toch besloot ik telkens het boek te laten staan. Die komt nog wel een keertje, was mijn idee. En toen was Verkikkerd het maandboek bij Books Ever After en heb ik het eindelijk gelezen!

Waar gaat Verkikkerd over?

Lucy gaat studeren in Enschede en daar heeft ze erg veel zin in. Lekker op kamers, weg van haar ouders en zusje. Ze komt terecht in een studentenhuis op de campus, in een huis vol met nerds. Dat was niet wat ze van studeren verwacht had?! Ze wilde bij de stad wonen en allemaal nieuwe, coole mensen ontmoeten. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar suffe huisgenoten te maken wil hebben. En dan al helemaal niet met die lange, blonde jongen die 2 kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Verkikkerd - Lisette Jonkman | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Het eerste wat me opviel toen ik begon met lezen, was de fijne schrijfstijl van Lisette. Ik vloog door het verhaal heen en kon het boek maar moeilijk wegleggen. Ik werd echt het verhaal ingezogen. Ik vond het vooral erg leuk dat het verhaal over een Nederlandse studente gaat. Verhalen over studenten vind ik altijd al erg leuk, maar dit gaat ook nog eens over Nederland. Zo herkenbaar! Het kamer zoeken + verhuizen, pizza-eten-want-ik-heb-niks-anders, geen kleding hebben omdat je nog moet wassen en dan de stress rond de tentamens, want die kwamen in een keer wel heel dichtbij. Zelf ben ik nu ook student en ik vond het een feestje van herkenning.

Het boek komt uit 2013, maar dat kon ik nauwelijks merken. Natuurlijk zijn er dingetjes die echt typisch uit die tijd zijn, maar verder viel het me niet op dat dit een ‘ouder’ boek was.

Lucy maakte een enorme groei mee in dit boek. Aan het begin is ze echt een kreng. Ontzettend arrogant en verwaand. Ze vindt de jongens uit haar huis maar nerds en ze gunt ze echt geen blik waardig. En daarnaast heeft ze over iedereen wel een vooroordeel. Dat maakt haar eigenlijk niet zo’n leuk karakter. Maar al snel merkte ik groei bij haar. Ze wordt milder en ze is minder truttig. Natuurlijk houdt ze nog zo haar momentjes, maar ze groeit echt qua persoonlijkheid.

En dan de jongens. Wat een leukerds! Ik ben echt fan geworden van de ‘nerds’.

Ik ben super nieuwsgierig naar de rest van de serie en gelukkig gaan we die ook met Books Ever After lezen. In november begin ik in Verslingerd. Zin in!

Verkikkerd – Lisette Jonkman – Luitingh-Sijthoff – 458 pagina’s – ISBN 9789021810409 – ★★★★☆

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge