Recensies

Verovering (Game on #1) – Kristen Callihan

Verovering - Kristen Callihan recensie Marieke's Books

Ik zag de nieuwe new adult van uitgeverij Volt voorbijkomen en die klonk zo tof! Ik besloot het boek dan ook meteen te kopen zodra het uit was. Het klonk als een combinatie van Elle Kennedy (want football-speler) en Colleen Hoover’s Ugly Love (door de regels die Anna opstelt). Daardoor werden mijn verwachtingen wel erg hoog. Heeft het boek daar aan kunnen voldoen?

In Verovering lezen we vanuit twee perspectieven, die van Anna en van Drew. Erg verschillende personages, met hun eigen opvattingen en meningen. Anna wil heel graag zo snel mogelijk afstuderen, zonder te veel afleidingen. Verliefd worden op Drew, de quaterback van het footballteam, past dan ook echt niet binnen haar plannetje. Drew is zeker belachelijk charmant, maar hij staat altijd in de aandacht, en als hij volgend jaar voor een team in de NFL gaat spelen zal dat alleen maar erger worden. Dat lijkt Anna helemaal niets, dus wat haar betreft blijft het bij scharrelen.

Maar Drew wil wel graag meer. Hij vindt alles leuk aan Anna: ze is slim, mooi en niet op haar mondje gevallen. Als footballspeler heeft hij geleerd om niet op te geven en alles op alles te zetten om zijn doel te bereiken. Een echte doorzetter. Zijn doel in dit geval? Anna’s hart veroveren..

Verovering - Kristen Callihan recensie Marieke's Books

Wat me in het begin van het boek erg stoorde, was het feit dat beide personages last hebben van liefde op het eerste gezicht. En niet zo’n klein beetje ook. Anna voelt het zelfs aan wanneer Drew het lokaal in komt lopen?! In mijn ogen was dat gedeelte iets te overhaast en niet goed uitgewerkt. Het liefste heb ik dat de personages langzaam verliefd op elkaar worden en niet zo halsoverkop.

Drew wil Anna voor zich winnen en wil dat goed doen. Dan zou je denken dat je het meisje met respect behandelt en het voorzichtig aanpakt. Maar nee, zo is Drew niet. Ik vond hem soms echt niet respectvol en dat zorgde ervoor dat ik me niet meteen met hem kon identificeren. Ik vond Anna ook erg verwarrend, ondanks dat we haar gedachten ook te lezen krijgen. Ze geeft zulke tegenstrijdige signalen.. Pff, girl, wees gewoon even duidelijk. Daarnaast heeft ze een zeer duidelijke regel met zichzelf afgesproken, namelijk dat ze niks met Drew, of welke jongen dan ook, zal beginnen. Maar zodra Drew haar aankijkt, is ze alles plotseling vergeten. 

Ik vond de achtergrondverhalen van de personages wel goed uitgewerkt. Langzaamaan werden die verhalen duidelijk en dat was echt goed gedaan. Ik vond het ook fijn om steeds meer over Drew en Anna te leren. Dat zorgde ervoor dat ik ze iets beter kon begrijpen.

Nog 1 kritiek puntje: ik weet dat dit een new adult is, maar sommige details mogen echt wel weggelaten worden. Dat vond ik af en toe zo’n ontzettende afknapper. Ik vond het taalgebruik echt te vulgair. Misschien ben ik ook wel te soft, maar ik wilde het wel even benoemen in mijn recensie.

Dit is een vermakelijk boek en zeker een aanrader als je fan bent van Elle Kennedy en new adults. Mocht je, net als ik, verwachten dat dit net zo goed is als Colleen Hoover, dan zou ik nog even verder zoeken.

Verovering (Game on #1) – Kristen Callihan – Uitgeverij Volt – 2e druk – ISBN 9789021415956 – ebook – 440 pagina’s – €18,50 – ★★★☆☆

 

0 Comments

    1. Snap ik helemaal! Dan klinkt het allemaal niet zo plat. Toch wil ik de Nederlandse versie ook een kans geven, omdat ik de Nederlandse uitgeverijen wil steunen. Maar misschien kan ik de uitgeverijen beter steunen met boeken uit andere genres en dat ik new adults lekker in het Engels ga lezen. Ik geef de Nederlandse versies nog eventjes de kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge