Recensies

Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd - Dani Atkins | Recensie Marieke's Books

Versplinterd heb ik samen met Esther van de groep Books Ever After gelezen. We deden in september een buddyread en het leek mij het perfecte moment om dit boek eens op te pakken. Het boek staat namelijk al zeker 3 jaar in mijn kast. En dat terwijl Odette me continu vertelde dat ik écht dit boek moest oppakken. En nu heb ik het eindelijk gedaan. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Versplinterd over?

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

Versplinterd - Dani Atkins | Recensie Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Dit boek zit zo ontzettend goed in elkaar! Ik was elk moment weer verbaasd waar de schrijfster naar toe ging met het verhaal.

Het leuke aan een buddyread is dat je samen kunt speculeren over het verhaal. Wat gaat er gebeuren? Waarom gebeurde dit? Hoe gaat de schrijfster dit afronden? Dit boek was dus echt ideaal voor een buddyread. Er waren zoveel momenten dat we het niet meer wisten. Echt heel erg knap gedaan. En dan dat einde..

We waren beiden helemaal overrompeld door het einde en Esther gaf het boek zelfs nog een extra ster door het einde. Ik wil er niet te veel over kwijt, want ik wil vooral geen spoilers geven, maar wauw.

Het midden van het boek had een beetje een dipje, maar dat ging ook weer snel over gelukkig.

Dani Atkins heeft met Versplinterd (én Duet met jou én Zonder mij) bewezen een ontzettend goede schrijfster te zijn. Ik werd in het verhaal gezogen en kan het boek ook maar moeilijk aan de kant leggen. Erg knap gedaan. Ik wil meer van deze schrijfster!

Versplinterd – Dani Atkins – Uitgeverij de Fontein – 304 pagina’s – ISBN13 9789032514617 – ★★★★☆

ps: Lees vooral ook de recensie van Esther. Die kun je hier vinden. 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge