Recensies

Vicious (Sinners of Saint #1) – L.J. Shen

Vicious is hét boek waar over gesproken wordt in romance-booktube. Elke booktuber heeft óf het boek gelezen óf wil het ontzettend graag lezen. Ik kijk veel video’s van deze booktubers en zo had ik dan ook vaak al over dit boek gehoord. Nu is het vertaald en ik mocht het vooruit lezen!

Waar gaat Vicious over?

Emilia
Ze zeggen dat liefde en haat hetzelfde gevoel zijn, ervaren onder andere omstandigheden. Het is waar. De man waarover ik ’s nachts droom, is ook de man die me opjaagt in mijn nachtmerries.

Hij is een briljant advocaat.
Een crimineel.
Een beeldschone leugenaar.
Een duivel en een engel, een monster en een geliefde.

Tien jaar geleden dwong hij me te vertrekken uit het plaatsje aan de kust waar we woonden. Nu is hij in New York om me op te halen. En pas als ik met hem meega, laat hij me met rust.

Vicious
Ze is een kunstenares die maar amper kan rondkomen. Prachtig en ongrijpbaar, zoals kersenbloesem.

Tien jaar geleden stormde ze onaangekondigd mijn leven binnen en zette alles op z’n kop. Daar heeft ze een prijs voor moeten betalen.

Emilia LeBlanc is off limits.
Ze is de ex van mijn beste vriend.
De vrouw die mijn meest duistere geheim kent.

Dat zou me wel van haar spoor af moeten houden, maar dat doet het niet. Ze haat me. Niet dat ik me daar iets van aantrek. Ze kan maar beter aan me beginnen te wennen, want ik laat haar niet los voor ik klaar ben met haar.

Wat vond ik er van?

Dit is een boek wat erg veel tegenstrijdige gevoelens in me losmaakte. Ik vond het op sommige vlakken ontzettend goed, maar op andere vlakken stond het boek me een beetje tegen. Bare with me, ik ga het proberen uit te leggen.

Als eerste de positieve punten, want die waren er zeker. Ik vond de schrijfstijl echt verslavend en ik kon maar moeilijk stoppen met lezen. Het verhaal zit knap ik elkaar waardoor je steeds een beetje meer informatie krijgt. Dit gebeurde veel aan de hand van flashbacks. In sommige boeken haalt dit de snelheid heel erg weg, maar in Vicious was dat niet het geval. De flashbacks waren heel natuurlijk en voegden ook echt iets toe aan het verhaal. Daarnaast maken de personages een hele natuurlijke en goede persoonlijke groei door. Ik vind het altijd fijn als personages zichtbaar groeien in het verhaal en in Vicious gebeurt dat zeker.

Dan toch een paar kritiekpuntjes. Op sommige momenten vond ik het verhaal erg ongeloofwaardig worden. Zo gebeuren er dingen tegen het einde, waar ik soms echt even mijn ogen bij moest rollen. Dit verzin je toch niet? Het was soms wel erg overdreven en dat vond ik erg jammer. Toch paste het ook wel weer een beetje bij het verhaal. Het is soms zo ontzettend idioot, dus dan passen deze gebeurtenissen er ook wel weer bij. Toch was het soms te ongeloofwaardig voor mijn smaak. Daarnaast zit er erg veel mentaal geweld in dit boek en dat zat me op sommige momenten gewoon niet zo lekker. Ik vind het altijd erg belangrijk dat je mensen om je heen met respect behandeld, dat is een van de eigenschappen die ik echt heel belangrijk vind ik mensen, en dat gebeurde gewoon niet in dit boek. Natuurlijk wist ik wat ik kon verwachten, want het staat duidelijk vermeld in de flaptekst, maar toch zat het me soms dwars.

Ondanks alles had ik toch een zwak voor Vicious en Emilia samen. Hun gesprekken, de beginnende chemie. Vooral de twee perspectieven voegden echt iets toe aan het verhaal. Zo zie je beide kanten, wat het verhaal alleen nog maar sterker maakte. Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer neig naar een 3,5 ster ipv 3 sterren, maar als ik dan toch ga afronden, dan krijgt Vicious 3 sterren van mij. Ik ben ontzettend blij dat Tinteling Romance deze titel naar Nederland heeft gehaald en ik ben erg benieuwd naar meer titels van deze schrijfster.

Vicious (Sinners of Saint #1) – L.J. Shen – Tinteling Romance – ★★★☆☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen als een recensie-exemplaar, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge