Recensies

Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

Vijf stappen van jou - Rachael Lippincott | recensie Marieke's Books

Op Instagram zag ik dit prachtige boek voorbijkomen. Toen ik zag dat een Nederlandse uitgeverij, namelijk uitgeverij Volt, dit boek ging vertalen, móest ik het ook gaan lezen. En al helemaal omdat de film ook net uit is. 

In Vijf stappen van jou volgen we Stella. Zij heeft taaislijmziekte en houdt ervan om controle te hebben. Zo moet ze zes stappen verwijdert blijven van alles en iedereen zodat ze de mogelijkheid van een longtransplantatie kan behouden. In het boek volgen we ook Will. Hij wil alleen maar het ziekenhuis uit en is aan het aftellen totdat hij 18 jaar is, want dan kan hij de wereld gaan zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Maar wat nou als ze een klein stukje van de ruimte kunnen terugstelen die hun longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Vijf stappen van jou - Rachael Lippincott | recensie Marieke's Books

Er zijn niet veel boeken waarbij ik meteen middenin het verhaal zat, maar dit is er zeker een. Vanaf de eerste bladzijde voelde ik een band met Stella. Ondanks haar ziekte kon ik me erg goed in haar verplaatsen. Ze was gewoon lekker ‘normaal’ en daar hou ik wel van. Will is een personage waar ik een beetje aan moest wennen. Ik vond hem niet meteen heel leuk, maar ik vond hem ook niet vervelend of zo.

Dit boek is echt prachtig. Het leest erg vlot. Het afwisselen tussen Will en Stella vind ik een goede keuze van de schrijfster. Daardoor wordt het verhaal nog completer.

Ik ben echt een beetje ondersteboven van dit boek. Wauw! Het is erg emotioneel, maar spreekt ook over hoop en de kracht van vriendschap. Iedereen in het ziekenhuis heb ik in mijn hart gesloten, zelfs Barb. Wat een prachtig boek!

En toch heb ik nog kleine kritiek puntjes. Zo ergerde ik me alleen aan de insta-love tussen Stella en Will. Ze zien elkaar en poef! Verder waren er nog een paar, in mijn ogen, voorspelbare dingen. Nu deed dat niet heel veel af van mijn leesplezier, maar wel een beetje. Dat is dan ook de enige reden dat dit boek geen 5 sterren krijgt. Ik had toch graag gezien dat de schrijfster de relatie iets natuurlijker had laten ontstaan en af en toe een iets minder voorspelbare wending gemaakt had.

Vijf stappen van jou is echt een prachtig boek! Ik heb er enorm van genoten, ondanks de insta-love die aanwezig was. Erg benieuwd naar de film! 

Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott – Uitgeverij Volt – 232 pagina’s – ISBN 9789021417882 – €17,50 – ★★★★☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge