Recensies

Waarom Body Positive Power niks voor mij was

Body Positive Power - Megan Jayne Crabbe recensie | Marieke's Books

Megan is een persoon die ik al erg lang op Instagram volg. Ik vind haar erg inspirerend, vind haar foto’s prachtig en ze heeft gewoon een fantastische persoonlijkheid. Toen haar boek uitkwam in het Nederlands, wilde ik het dan ook erg graag lezen. Maar het boek bleek toch niks voor mij te zijn. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Waar gaat Body Positive Power over?

Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken. We zijn goed genoeg zoals we zijn.

We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.

Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

Body Positive Power - Megan Jayne Crabbe recensie | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Ik vond dit boek niet zo goed. Of nee, laat ik het anders verwoorden. Dit boek was gewoon niks voor míj. Ik kwam er tijdens het lezen achter dat Body Positive Power aanvoelde als schoolboek. En een schoolboek lezen doe ik niet voor mijn plezier en dat zorgde ervoor dat het aanvoelen van Body Positive Power ook aanvoelde als ‘onplezierig’. Zodra ik dat gevoel krijg bij boeken, dan weet ik dat ik het boek aan de kant moet leggen en dat heb ik dan ook gedaan met dit boek.

Ik ben denk ik geen persoon voor non-fictie, want ik vind het voornamelijk saai en heb moeite met bij het verhaal blijven. Vaak moet ik stukjes teruglezen, omdat ik gewoon gemist heb waar het eigenlijk om draait. Daarnaast vind ik de lange zinnen ook erg pittig, waardoor ik halverwege de zin al kwijt was waar het heen ging.

Begrijp me niet verkeerd: dit boek heeft een erg belangrijke boodschap en ik vind Megan echt geweldig, maar ik hou het dan wel bij haar Instagram volgen (wat trouwens echt een aanrader is!). Mocht je wel van non-fictie houden, probeer dit boek dan zeker eens, want ik weet zeker dat er waardevolle lessen in staan.

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe – Blossom Books – 336 pagina’s – ISBN: 978 94 6349 1075 

(Omdat ik heb boek niet uitgelezen heb, heb ik besloten het boek ook geen sterren te geven.)

4 Comments

  1. Ik kan van dit soort boeken onwijs genieten. Heb deze ook nog liggen. Maar ik ben ook ontzettend leergierig en zou het liefst elke dag nieuwe dingen leren of in nieuwe onderwerpen duiken. Maar dit zijn inderdaad geen boeken die je “even” leest. Doe er vaak ook langere tijd over en maak aantekeningen zodat ik later de essentie nog eens kan lezen! Jammer dat het je niet bevallen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge