Kletsen

6x waarom ik fan ben van de bibliotheek

Ik kom er bijna elke week en dat is niet overdreven. Het liefste nog vaker. Ik vind het heerlijk om omringd te worden met zoveel boeken en mensen die ook van lezen houden. Vandaag dan ook mijn redenen waarom ik zo’n fan ben van de bieb.

Vaak nieuwe aanwinsten

Ik ben lid bij Bibliotheek Noord-Veluwe. Dit zijn 15 bibliotheken die samenwerken en samen de collectie delen en aanvullen. Elke week komen er nieuwe boeken bij, in alle categorieƫn. Wil ik dat nieuwe fantasyboek lezen, maar ben ik niet zo zeker of ik het leuk genoeg vind? Ik wacht dan nog even, misschien komt hij wel in de collectie van de bibliotheek.

Lezen bij de bibliotheek is goedkoop

Bij mijn bibliotheek is een abonnement 50 euro. Dit heb je er als lezer zo uit. Koop je een keer 3 boeken in de boekenwinkel, dan ben je zo over die 50 euro heen. In principe is het abonnement bij de bibliotheek dus enorm goedkoop. Want je kunt wel meer

Boeken lenen die misschien teleurstellen

Heb jij dat ook wel eens? Dan koop je een boek waarvan je niet zeker weet of je hem wel zo leuk vindt. En dan begin je te lezen en dan valt ‘ie heel erg tegen. Zonde van je geld! Maar bij de bibliotheek heb je dat niet meer. Is het boek niet leuk? Niet erg, dan breng je hem toch gewoon weer terug naar de bieb?

Fan van de bibliotheekUren rondneuzen

Dit ligt wel een beetje aan je bibliotheek, maar de bieb waar ik heen ga heeft genoeg keus. Ik kan me er makkelijk een uur vermaken door in alle kasten rond te neuzen. Bakje thee erbij en ik ben helemaal gelukkig.

Reserveren

Omdat mijn bibliotheek samenwerkt met andere locaties, hebben ze niet alle boeken altijd in mijn filiaal. Maar gelukkig heeft de bieb een super makkelijke site waar je snel je boeken kunt reserveren. En dat doe ik dan ook erg graag. Maar pas op: de reserveringen komen meestal allemaal tegelijk.. Ik krijg vaak genoeg TBR stress doordat er een stapel boeken voor me klaar staat, terwijl ik nog andere boeken wil lezen.

E-books en audioboeken lenen

Via de Bibliotheek online is het mogelijk om e-books te lezen op je telefoon of zelfs op je e-reader. Na 3 weken worden de boeken weer verwijderd van de boekenplank. Ben je geen lid van een bibliotheek, maar wil je wel online boeken lezen? Je kunt ook lid worden van de online Bibliotheek. Hou je van audioboeken? Ook dan zit je goed bij de bibliotheek. Via de Luisterbieb kun je (ook als niet lid) gratis boeken luisteren.

Ik ben benieuwd. Ben jij lid van de bibliotheek?

0 Comments

  1. Zelf heb ik wel getwijfeld over het lid worden van de bibliotheek. Toch vind ik het heerlijk om een eigen minibieb thuis te hebben. Al staan er wel veel boeken tussen die ik niet perse hoeft te houden.

  2. Ik kom haast nooit in een bieb. Komt vooral omdat de boetes die ik kreeg iets te veel van het goede waren. Tegenwoordig koop ik een boek als ik het echt wil en natuurlijk mag ik een hoop boeken recenseren. Dus eigenlijk is de noodzaak er ook niet om naar de bieb te gaan. Oja ALS ik dan al ga dan is het ook meestal zo dat het boek dat ik wil hebben uitgeleend is.

    1. In mijn bieb is het boete-systeem afgeschaft, dus daar heb ik geen last meer van. En ik had dat ook altijd, dat een boek dan uitgeleend was, maar daarom reserveer ik ze nu šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge