Kletsen

Waarom het niet erg is om boeken aan de kant te leggen

‘Ik vind het niet zo’n goed boek, maar ik ben al bijna op de helft. Nog even doorploeteren en dan is ‘ie zo uit.’ Dat is wat ik heel vaak denk. Maar waarom wil ik perse alle boeken die ik begin ook uitlezen? Kan ik ze niet gewoon aan de kant leggen?

‘Misschien wordt het nog beter’

In principe wil ik alle boeken die ik begin een eerlijke kans geven. Wat nu als het begin gewoon niet zo goed is, maar het einde wel? Als ik dan nu al stop, dan zal ik dat nooit weten. Dan heb ik het goede deel gemist omdat ik geen doorzetter ben. Maar als ik door een boek heen moet ploeteren dan duurt dit altijd langer dan wanneer ik een boek echt leuk vind. Dit resulteert er dus in dat ik én geen zin meer heb in lezen én het voelt aan alsof ik moet lezen. In het ergste geval heb ik helemaal geen zin meer in lezen zodra het boek uit is. Dan ben ik er even zo klaar mee dat ik geen boek meer kan zien.

Lezen moet leuk blijven

Lezen is mijn hobby. Ik vind het heerlijk om te doen en het is echt mijn momentje van rust op een dag. Maar als ik het gevoel heb dat ik móet lezen, dan is het al snel niet leuk meer. Doei leesplezier. Dan wordt het echt een klusje. En natuurlijk wil ik soms een boek echt even uitlezen, omdat ik graag deze week nog een review ervan wil plaatsen. Maar dan vind ik het niet zo erg. Bloggen is namelijk net zo goed een hobby van me en dan lees ik dus voor mijn blog.

Er zijn zo veel mooie boeken!

Dat is de uitspraak waar ik me nu aan ga houden. Er zijn zo veel mooie boeken die ik nog niet gelezen heb, dat het zonde is als ik blijf hangen bij een boek dat me niet zo trekt. Hups, aan de kant met dat boek en op zoek naar een beter boek. Mijn TBR lijst op Goodreads telt bijna 200 boeken en elke maand worden er zoveel leuke en mooie boeken uitgegeven die ik ook wil lezen. Een gebrek aan leesvoer heb ik dus echt niet.

Dus vanaf nu ga ik boeken waar ik echt niet door kom, aan de kant leggen. Op naar andere mooie boeken!

Stop jij wel eens halverwege een boek?

 

0 Comments

  1. Ahh wat een goede redenatie! Ik heb er zelf ook wel eens last van, want ik voel me dan zo schuldig om het boek weg te leggen… Maar je hebt helemaal gelijk, als je het niet leuk vindt en je je er door heen moet worstelen, is dat ook zonde ^^;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge