Boekverfilming Tips

Waarom ik de Bridgerton-serie van Julia Quinn ga lezen in 2021

Als je de afgelopen dagen Netflix hebt gekeken of op social media was, dan is het je vast niet ontgaan: het eerste seizoen van de serie Bridgerton staat online! Tijdens de kerstdagen heb ik het hele seizoen gebinged en nu wil ik meer! Dus heb ik besloten de boeken ook te gaan lezen. 

Waar gaat Bridgerton over?

Het verhaal speelt zich af in Londen aan het begin van de 19e eeuw. De familie Bridgerton bestaat uit 8 broers en zussen en in seizoen 1 is het tijd voor Daphne om de huwelijksmarkt op te gaan. Tegelijkertijd keert de hertog van Hastings ook weer terug naar Londen.. Naast Daphne en de hertog, zijn er natuurlijk nog veel meer broertjes/zusjes die dingen mee maken in Londen. Kijk vooral de trailer, want mijn uitleg-skills zijn niet zo goed.

Bridgerton is zo’n heerlijk serie!

Vanaf de eerste paar minuten zat ik middenin het verhaal. Ik heb het eerste seizoen dan ook in 2 dagen uitgekeken en het is zo jammer dat het al uit is. Mijn zusje lachte me uit en zei dat ik het dan maar niet had moeten bingen. True, maar het is gewoon zo fijn om achter elkaar te kijken. Het verhaal hield me echt vast en ik keek met veel plezier.

Het is een serie vol humor en drama. Daarnaast is het heel erg sfeervol door de omgeving en outfits. De jurken met die verschrikkelijke hoge decolleté. De chique taal, de ingewikkelde etiquette en al die verschillende dansen. Ik waande me echt in het negentiende-eeuwse Londen.

Wat me wel een beetje liet grinniken is dat op een aantal ballen (gek woord hè.. Ik heb het nog gegoogled, maar dit is het meervoud van bal) moderne muziek gespeeld werd door het orkest. Zo hoorde ik Thank You, Next van Ariana Grande en Bad Guy van Billie Eilish. Lekkere moderne twist aan het verhaal.

Heb ik je nog niet overtuigd en heb je nog een reden nodig waarom je deze serie zou moeten kijken? Wat dacht je van de knappe hertog? En als de hertog niks voor jou is, zijn er altijd nog de broers van Daphne. Of een van de andere vrijgezellen die op de ballen op zoek zijn naar een vrouw. Aan knappe mensen geen gebrek, dat is zeker.

Nu weet ik eigenlijk wel zeker dat er een tweede seizoen online komt, maar dat zal vast nog wel even duren. In de tussentijd lijkt het me leuk om de boeken te gaan lezen. Uitgeverij Boekerij heeft vorig jaar het eerste boek uitgebracht en binnenkort komt boek 6 al uit in het Nederlands. Genoeg te lezen dus!

Heb jij al over de Bridgertons gelezen of heb je de serie al gezien? Wat vond je er van?

3 Comments

  1. Ik heb deze week de serie uitgekeken (in één dag, oeps) en ik vond het fenomenaal goed. Ik was ook aan het overwegen om de boeken uit de bieb te gaan halen, want ik vond het zo’n fijne sfeer en plot. Ik ben benieuwd of ze net zo zijn als de serie.

    1. Verslavende serie he! Ik ben inderdaad ook erg benieuwd of de boeken dezelfde sfeer en geweldigheid hebben als de serie. Het eerste boek is al gereserveerd bij de bibliotheek, al sta ik wel 2e in de wachtrij en nu met de lockdown kan dat nog wel even duren helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge