Recensies

Waarom ik Furthermore aan de kant heb gelegd

Pas heb ik een blog geschreven over het aan de kant leggen van boeken voordat je ze uit hebt. Dat artikel heeft me doen inzien dat ik zelf op het moment ook door een boek heen aan het ploeteren ben. Het boek waar ik het over heb is Furthermore. Vandaag deel ik waarom ik daar niet doorheen kom. 

Prachtige cover!

Furthermore heeft een prachtige cover en daardoor viel hij enorm op. Toen hij net uitgegeven was, hoefde ik dan ook niet lang na te denken: dat pareltje wilde ik in mijn kast hebben! Daar stond hij dan. Een super mooi boek (qua uiterlijk), maar ik had het nog nooit aangeraakt.

Totdat ik begon met mijn project eigen boekenkast. Het allereerste boek dat ik voor dit project oppakte was Furthermore.

Uitgebreide omschrijvingen

Dit boek is prachtig geschreven. Je wordt aan de hand genomen door de alwetende verteller en dat vond ik ontzettend leuk. Maar in het boek wordt de wereld ook uitgebreid beschreven en juist daarbij raakte ik de draad kwijt. Huh, hoe ziet het er nou uit?

Ook bij de rituelen die beschreven werden in het boek had ik het moeilijk met visualiseren. Ik snapte het niet en moest bepaalde stukken weer opnieuw lezen. Dat zorgde ervoor dat het lezen van dit boek heel vermoeiend werd. Ik had helemaal geen zin meer om het op te pakken.

Doorploeteren

Toch wilde ik dit boek niet aan de kant leggen. Waarom niet? Ik heb echt geen idee. Ik heb geworsteld tot aan pagina 159, dus tot bijna 40% van het boek, maar nu ga ik toch echt stoppen. Ik ben echt toe aan makkelijk leesbare boeken, vooral nu in de tentamenperiode.

Ik ben 15 mei al begonnen en nu zijn we bijna 2 maanden verder. Ik doe nooit langer dan een maand over een boek. Ook dat frustreerde me aan dit boek.

En nu?

Ik denk dat ik het boek uiteindelijk ga lenen bij de bibliotheek, maar dan wel lekker in het Nederlands. Hopelijk snap ik de beschrijvingen van de wereld dan wel. En daarnaast moet ik ook geen tentamens in dezelfde periode hebben, dan werkt het gewoon niet. Voor nu komt dit boek weer terug op mijn TBR, maar dan wel met minder prioriteit. Eerst lekker andere boeken lezen.

Leg jij wel eens boeken aan de kant?

 

0 Comments

  1. Ik leg zelf eigenlijk nooit boeken aan de kant en probeer de boeken wel altijd uit te lezen. Toch snap ik wel dat je dit boek aan de kant hebt gelegd. Als je er niet veel van snapt of de dingen niet meer kunt volgen in een boek, lees je waarschijnlijk ook over de leuke stukken heen omdat je het toch niet oppakt. Hoop dat je er over een tijdje in de Nederlandse editie wel doorheen komt 🙂

    1. Ik probeer ze ook altijd uit te lezen hoor, maar heel soms kom ik er dus echt niet doorheen. Hopelijk is de Nederlandse editie inderdaad beter te begrijpen voor mij. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge