Lijstjes

Wat is er nou zo leuk aan boekbloggen?

Boekbloggen is iets waar ik ontzettend veel plezier aan beleef. Maar wat is er eigenlijk zo leuk aan? Je leest een boek en typt een recensie toch? Dat gaat toch vervelen?

De vele afwisseling

Of juist niet. Jouw blog is van jou. Dus jij mag beslissen wat er dan online komt. Als je alleen recensies op je blog niet leuk vindt, dan ben je vrij om er andere artikelen doorheen te gooien. En dat heb ik ook gedaan. Op mijn blog zul je niet alleen recensies tegenkomen, maar ook andere artikelen, zoals bijvoorbeeld deze. Maar ook artikelen als: waarom is de bibliotheek zo leuk of mijn kringloopbuit van augustus.

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Allemaal lieve mensen

Wat heb ik een hoop lieve mensen ontmoet dankzij mijn blog! Met de een heb ik iets meer contact dan met de ander, maar stuk voor stuk zijn het schatten. Denk bijvoorbeeld aan Marleen van Favoritez, waarmee ik binnenkort een kopje koffie ga drinken. Of Valerie van ValeriesBoekenwereld, die mij pas zelfs een boek toe stuurde dat ze dubbel had.

Allemaal nieuwe blogs leren kennen

Doordat ik zelf ging bloggen, ging ik me ook meer verdiepen in andere boekenbloggers. En ik heb me toch een leuke blogs gevonden! De volgende blogs breng ik zeer regelmatig een bezoekje:

  • Loubooks van Milou en Milou. Dit vind ik zo’n heerlijke blog! De leukste rubriek op hun blog vind ik ‘Een week door met Lou books’ waarin de dames ons mee laten kijken in hun week. Wat hebben ze die week gelezen, hoe vaak hebben ze geblogd? Het komt allemaal voorbij in het weekoverzicht. En ze bevatten altijd zulke mooie foto’s!
  • NerdyGeekyFanboy van Joost. Joost moet zeker op dit lijstje. Ik blader graag door de grote hoeveelheid recensies om te kijken of Joost nog een aanrader heeft, maar ook zijn eigen rubriek ‘De Friday Five’ is ontzettend leuk. Elke vrijdag wordt er daarbij een nieuw onderwerp behandeld. Volg Joost ook vooral op Instagram, zijn stories zijn echt ontzettend leuk!
  • MustMag van Anna, Paula, Esther en Laurine. Heb ik even niks te doen, dan scroll ik al snel tussen de artikelen van deze dames. Doordat ze zo vaak een nieuw artikel online zetten, is er altijd wel iets nieuws te lezen. Dit is echt een heerlijke blog! Deze meiden moet je ook zeker even op Instagram volgen, want hun feed is echt geweldig.

WhatsApp Image 2018-09-11 at 16.14.19

Mijn mening telt..

.. want het is mijn blog en jij komt langs voor mijn mening. En juist als ik een andere mening heb dan andere vind ik het belangrijk om die mening met jou te delen. Mijn mening is dus altijd eerlijk, want waarom zou ik de mening van iemand anders op mijn blog gaan zetten? (Gastbloggers even buiten beschouwing gelaten) Maar stel ik krijg een boek van een uitgeverij (wat echt super tof is!), dan ga ik daar toch mijn eerlijke mening over geven? Ik ga daar geen aangepaste mening geven speciaal voor de uitgever. Mijn mening deel ik met jou, omdat jij daarvoor speciaal naar mijn blog bent gekomen.

Mijn uitlaatklep

Mijn blog is echt mijn uitlaatklep geworden. Langzaam aan zijn mijn vriendinnen wel meer gaan lezen, maar er is nog niemand die al mijn verhalen over knappe personages en gekke plottwists wil aanhoren. En daar heb ik dan mijn blog voor! Ik kan hier over alles praten wat ik in het ‘echte’ leven niet kan.


Natuurlijk wil ik nu niet iedereen verplichten om ook een boekenblog te beginnen. Het is namelijk ontzettend leuk, maar ook soms ontzettend veel werk. En soms moet ik daardoor minder gaan bloggen dan dat ik zou willen.. Maar dat is niet erg, want ik kan nog steeds door gaan met mijn grote hobby al is het dan op een iets lager vuurtje voor nu.

Maar mocht je op dit moment twijfelen over het beginnen van je eigen boekenblog, dan zou ik zeggen: vooral wel proberen! Het geeft mij zoveel voldoening en ik kan echt mijn ei kwijt op mijn kleine stukje internet.

Heb jij je eigen boekenblog? Waarom wel of niet?

0 Comments

  1. Zo ontzettend leuk om te lezen! Ik krijg weer helemaal motivatie om te gaan bloggen 🙂 En dank je wel voor alle complimentjes 🙂

  2. Zo ontzettend leuk om te lezen! Ik krijg weer helemaal motivatie om te gaan bloggen 🙂 En dank je wel voor alle complimentjes 🙂

  3. Ik ben helemaal nieuw hier op WordPress én eindelijk ben ik erop uitgekomen hoe ik contact kan komen met andere ‘bloggers’ :-). Moet het lukken dat ik hier uit ben gekomen én bovendien ook iemand ben die veel boeken leest :-). Dus een goede reden om jou alvast te beginnen volgen ;-). Mooi omschreven artikeli

  4. Ik ben helemaal nieuw hier op WordPress én eindelijk ben ik erop uitgekomen hoe ik contact kan komen met andere ‘bloggers’ :-). Moet het lukken dat ik hier uit ben gekomen én bovendien ook iemand ben die veel boeken leest :-). Dus een goede reden om jou alvast te beginnen volgen ;-). Mooi omschreven artikeli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge