Tips

Wat vond ik van een maand Scribd?

In maart kwam Scribd met een leuke actie. Om iedereen in de corona-tijden te steunen, gaven zij een maand gratis Scribd. Dat moest ik natuurlijk proberen. Maar wat vond ik er van?

Hoe werkt het?

Scribd is een Engelse ebook/audioboek/magazine/podcast service. Je kunt Scribd gebruiken op je telefoon/tablet met de app of op je computer in je webbrowser. Het is niet mogelijk om de ebooks van Scribd op je e-reader te krijgen, tenzij je in staat bent om apps te downloaden op je e-reader. (Kan dat? Ik heb volgens mij óóit gehoord dat het kan, maar weet het niet zeker)

Op de website van Scribd kun je het aanbod bekijken voordat je een abonnement af sluit.

Wat heb ik gelezen/geluisterd?

Loveboat, Taipei - Abigail Hing Wen recensie

Ik heb ontzettend veel gebruik gemaakt van Scribd in mijn proefperiode. Dit kwam natuurlijk door de corona-maatregelen, waardoor ik veel thuis zat, maar ook gewoon omdat er zo veel moois was om te lezen/luisteren.

Ik luisterde naar 5 luisterboeken:

 • Loveboat, Taipei
 • The Poet X
 • Technically You Started It
 • Tweet Cute
 • Sick Kids in Love

Daarnaast ben ik ook begonnen met de boeken van K.A. Tucker. Ik las haar hele Ten Tiny Breaths-serie, welke bestaat uit 4 boeken. Ook las ik nog After I Do van Taylor Jenkins Reid.

Ik las dus in totaal 10 boeken in mijn 30-dagen trial.

Boeken die ik nog graag zou willen luisteren/lezen

Er zijn nog zoveel meer mooie boeken te vinden op Scribd! Hun aanbod verandert af en toe wel een beetje, maar dit zijn de boeken waar ik op dit moment nieuwsgierig naar ben:

 • With The Fire On High – Elizabeth Acevedo
 • Don’t date Rosa Santos – Nina Moreno
 • Only Mostly Devastated – Sophie Gonzales

Verder staan er nog een heleboel toffe boeken op, zoals de boeken van Taylor Jenkins Reid, Kasie West, Christina Lauren en K.A. Tucker. Die laatste is echt snel een van mijn favoriete schrijfsters geworden en ik wil meer!

O, en Get a life, Chloe Brown staat er ook op als luisterboek! Dat boek is ontzettend tof.

Nadelen

Wat ik wel jammer vind aan Scribd is dat je de ebooks alleen met de app kan lezen. Je kan ze dus lezen op je telefoon (zolang je de app hebt gedownload) of via je computer, maar niet op je e-reader. Ebooks lezen op mijn telefoon vind ik toch minder fijn. Als ik een boek écht leuk vind, dan vind ik het meestal ook wel prima op mijn telefoon. Die heb ik vaker bij me dan mijn e-reader.

Scribd heeft nog een nadeel. Het blokkeert namelijk titels zodra je meerdere luisterboeken hebt geluisterd. Volgens mij is het zo dat als je 3 titels geluisterd hebt, Scribd de meest populaire boeken voor jou verbergt. Deze kun je de maand erop weer luisteren, maar dan zul je dus opnieuw moeten betalen voor een maand.

Zou ik het opnieuw gebruiken?

Zeker! Voor €9,99 per maand vind ik de service echt heel fijn en goedkoop. Ik moet alleen nog even kijken hoe het zit met betalen. Via de app is er alleen de mogelijkheid om te betalen met een creditcard en die heb ik niet. Ik hoorde wel dat het ook mogelijk is om Paypal te gebruiken, maar daar moet ik me nog verder in verdiepen. Misschien koop ik zelfs wel een prepaid creditcard speciaal voor Scribd, maar daar moet ik nog over nadenken.

Heb jij Scribd al eens gebruikt? Zo ja, wat vond je er van? Vind je het het geld waard?

3 Comments

 1. Ik probeerde Scribd ook voor een maand uit, maar ik merkte toch dat ik niet zo graag luisterboeken luister. Ik vind er niet echt de tijd voor. Ik las dan wel veel boeken (want ik heb een tablet en dat is wel aangenaam lezen), maar zoals je zegt: Scribd verborg bepaalde boeken. Zo las ik The Deal van Elle Kennedy en nadat ik die uithad kon ik de vervolgen niet meer lezen 🙁

  1. Ja, balen he! Het is natuurlijk helemaal stom als je net een serie begonnen bent en dan niet door kunt lezen. De andere boeken uit die serie zijn trouwens wel aanraders, dus zeker nog een keertje oppakken 😉

   1. Ja, dat vond ik ook! Zeker omdat ik op dat moment wel een beetje gehecht was geraakt aan de personages, maar ik heb nu het tweede deel in de bib besteld, dus volgende week kan ik het alsnog lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge