Recensies

Wilder – Rebecca Yarros

Wilder - Rebecca Yarros | Recensie Marieke's Books

Voor een Hebban leesclub mocht ik dit boek lezen. Het is een new adult en zoals je misschien weet ben ik daar erg fan van. Ik was dan ook erg nieuwsgierig of Rebecca Yarros een schrijfster voor mij was en of ik dit boek leuk zou vinden. 

In Wilder volgen we Leah en Paxton. Leah is een lieve meid, erg sympatiek en serieus over haar studie. Om het studieprogramma op zee te mogen volgen moet ze Paxton les geven. Paxton is wild, stoer en lid van het stuntteam de Renegades. Hij heeft dus wel iets anders aan zijn hoofd dan studeren.

Vanaf het begin had ik meteen een klik met Leah. Ze lijkt in veel opzichten veel op mij en ik kon me goed met haar identificeren. Paxton vond ik eerst helemaal niet zo leuk. Hij was in mijn ogen egoïstisch en hield al helemaal geen rekening met Leah. Daar stoorde ik me wel aan. Ook knipoogt hij vaak, maar dan ook erg vaak. Dit was gewoon random, zonder verdere context. Gelukkig veranderde Paxton gedurende het verhaal wel en ik werd dan ook een steeds grotere fan van hem.

Processed with VSCO with hb1 preset

Paxton en Leah hebben allebei zo hun verleden waardoor het verhaal meer diepgang kreeg. Ik vond dit goed uitgewerkt. Je wist al vroeg in het verhaal dat er iets aan de hand was, maar het ‘geheim’ ontrafelde zich langzaam. Hierdoor wilde ik continu door blijven lezen.

Daarnaast vond ik het erg fijn dat alle andere personages ook goed uitgewerkt waren. Ze hadden allemaal hun eigen verhaal en dat maakte ze ‘echte’ personages. Niet zomaar personages die even in het verhaal langskwamen.

Je reist samen met de Renegades de hele wereld!

De setting van dit verhaal is erg tof. Je reist samen met de Renegades op een cruise de hele wereld over en er wordt over de mooiste plekjes verteld. Ik hou zelf heel erg van reizen en dan is dit boek een echte aanrader. Natuurlijk draait dit boek voornamelijk om Leah en Paxton, maar je ‘ziet’ ook genoeg van de wereld.

Ik vind de schrijfstijl van Yarros erg fijn en ik ben zeker van plan om vaker een boek van haar op te pakken. Het leest erg vlot en voor ik het wist was het boek al uit. Op dit moment heb ik deel 2 en 3 van deze serie al thuis, dus daar ga ik binnenkort aan beginnen. Dit smaakt naar meer!

Wilder (Renegades #1) – Rebecca Yarros – Z&K – 368 pagina’s – ISBN 9789401910835 – €15,00 – ★★★★☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge