Recensies

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Zoek me tussen de sterren - Francesca Zappia | Marieke's Books

Zoek me tussen de sterren, ook wel bekend als Eliza and her monsters in het Engels. Qua titel verschilt het Nederlandse boek erg van het origineel en ook qua cover verschillen de boeken erg van elkaar. Gelukkig zag ik een andere blogger praten over dit boek en toen pas realiseerde ik me welk boek dit was. Maar wat vond ik er van?

Aaaaah, wat is dit verhaal tof!! Meteen na de eerste paar bladzijden zat ik middenin het boek. Eliza vind ik een erg leuk personage en ik leefde meteen met haar mee. Ik vind haar leven echt heel erg goed uitgewerkt en ook heel erg herkenbaar. Ze is een echte tiener en dat komt in het hele boek duidelijk naar voren.

Eliza maakt de strip Monsterzee. Erg tof dat de strip ook deels in het boek staat. Wel zorgde dat af en toe voor verwarring, want het is een fantasy verhaal binnen een contemporarie. Daarnaast zit Eliza helemaal in de strip natuurlijk, maar ik had dat nog helemaal niet. Toch loodst de auteur je door het boek heen en zorgt ervoor dat je de meest belangrijke informatie over Monsterzee hebt. Dat het soms niet helemaal duidelijk was, vond ik niet zo heel erg.

Wist je trouwens dat er een Wattpad verhaal is waarin Monsterzee is uitgewerkt? Die kun je hier vinden. In dat verhaal zijn ook de personages uitgewerkt in stripjes (in kleur!).

Het einde vond ik heel erg mooi en toepasselijk. Ik had geen beter einde kunnen verzinnen.

Dit boek is zo’n aanrader! Mocht je het dus nog niet gelezen hebben? Doen!!

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia – Young & Awesome – 320 pagina’s – €18,99 – ★★★★★

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge