Recensies

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson

Aan het begin van de zomer maakte ik een lijstje met biebboeken die ik graag wilde lezen. Daar stond dit boek ook op. Tijd om ‘m te lezen, voordat hij weer terug moet naar de bieb. 

Waar gaat Zomer in het Duincafé over?

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Zomer in het Duincafé - Debbie Johnson Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Laat ik eerst even beginnen met de cover. Wat een heerlijke vrolijke cover die er meteen uit springt! Alleen al daarom zou ik het verhaal uit de kast pakken. Na het lezen van de achterflap wist ik het zeker. Dit is een boek voor mij. En daar ben ik, na het lezen van het boek, alleen nog maar zekerder van.

Zomer in het Duincafé heeft ontzettend fijne personages. Niet alleen Laura, Lizzie en Nate zijn schatjes, maar ook de gasten van het café. Je leert in die boek veel mensen kennen, maar ze worden allemaal rustig geïntroduceerd, waardoor het niet te veel in een keer is.

Het verhaal speelt zich af in Dorset en de omgeving is werkelijk waar prachtig beschreven. Je loopt samen met Laura door de omgeving en krijgt een compleet beeld van de natuur daar. Ik las dit boek net voor mijn vakantie uit en toen ging ik zelf naar Engeland. En niet zomaar naar Engeland, nee, we hadden een huisje in Dorset. En wauw! De omgeving is in het echt nog véél mooier dan dat het beschreven was. Rondlopend in Engeland kon ik me het Duincafé zo voorstellen, staand op een klif en uitkijkend over het water. Wat had ik graag langs willen komen!

Zomer in het Duincafé is een boek vol met bijzondere vriendschappen en liefde. Een verhaal dat zich afspeelt in een prachtige omgeving, en Dorset is zeker de moeite waard om zelf een kijkje te nemen. 

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson – de Boekerij – 352 pagina’s – ISBN13 9789022586198 – ★★★★☆

 

4 Comments

  1. Onze recensies staan vaker vlak na elkaar gepland, die van mij verschijnt morgen. Ik ben benieuwd naar de rest van de boeken in deze serie, want er zijn er maar liefst zes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge