Recensies

Zonder mij – Dani Atkins

Zonder mij - Dani Atkins | Recensie op Marieke's Books

Dani Atkins is een schrijfster waarvan ik weet dat ik haar boeken prachtig ga vinden, ondanks dat ik nog maar 1 boek van haar heb gelezen. Toen ik zag dat ze een nieuw boek uitbracht, wilde ik die maar wat graag lezen. 

In Zonder mij leren we Maddie kennen. Zij heeft alles wat ze zich maar kan wensen: een heerlijk leven, goede relatie, net zwanger en ze gaat ook nog eens bijna trouwen.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Zonder mij - Dani Atkins | Recensie op Marieke's Books

Het toffe aan dit boek is dat je vanuit alle hoofdpersonen leest. Er zijn hoofdstukken vanuit Maddie, waarin je haar ziet worstelen met het besef dat ze zes jaar van haar leven mist. Dan heb je hoofdstukken vanuit Ryan, waarin je al zijn overwegingen meemaakt. Heel bijzonder om het verhaal van zoveel kanten te zien.

Doordat je de personages zo goed kent, kun je ook heel erg met ze meeleven. Dit zorgde er ook nog eens voor dat ik af en toe van mening veranderde over personages. Ik merkte dat ik heel snel een mening had gevormd over de keuzes van anderen, maar toen kwam ik tot de realisatie dat ik echt niet zou weten hoe ik zelf zou reageren. Zou ik dezelfde keuzes maken?

Ik moet je waarschuwen. Mocht je dit boek gaan lezen, hou dan de zakdoekjes gereed! Dit is echt een verhaal waarbij ik meerdere keren een zakdoekje heb moeten pakken. Maar ook een verhaal waar ik meerdere keren om heb moeten glimlachen. Het verhaal ontvouwt zich zo mooi. Atkins heeft dit verhaal echt heel knap op papier gezet.

Voor zover ik kan oordelen, is dit een echte Dani Atkins. Stiekem heb ik alleen nog maar Duet met jou gelezen, maar toch durf ik dat al te zeggen.. Hoog tijd voor mij om Versplinterd ook op te pakken. Die staat namelijk al een heel poosje in mijn boekenkast. 

Zonder mij – Dani Atkins – Uitgeverij de Fontein – 428 pagina’s – ISBN: 9789026147296 –€18,99 – ★ 

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, waarvoor dank. Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge