Recensies

Zwaar verliefd – Chantal van Gastel

recensie Zwaar verliefd Chantal van Gastel | Marieke's Books

Zwaar verliefd is een boek dat al zeker 3 jaar in mijn kast staat. Waarom heb ik het dan nooit gelezen, hoor ik je denken. Nou, dat weet ik zelf ook niet. Maar toen ik de trailer van de film voorbij zag komen, werd ik weer helemaal enthousiast voor het boek. Helaas heb ik de film niet in de bios gekeken, maar nu heb ik wel eindelijk het boek gelezen!

Waar gaat het boek over?

In Zwaar verliefd volgen we Isa. Isa is een jonge dierenarts die best wel een beetje worstelt in haar leven. Zo is ze erg onzeker over haar gewicht, heeft ze geen relatie en ze twijfelt zelfs aan haar werk.

’s Nachts wordt ze opgeroepen om een labrador te redden. Bij deze levensreddende actie ontmoet ze Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van de hond. Isa valt als een blok voor Ruben, maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Wat vond ik er van?

Vanaf de eerste bladzijde vond ik Isa een erg sympathieke hoofdpersoon. Ze gaat tot het uiterste voor haar werk en de liefde voor dieren straalt van de pagina’s af. Zelf wilde ik ook heel lang dierenarts worden, dus om er dan over te lezen is helemaal leuk.

Al vroeg in het verhaal leren we Ruben kennen. Knappe Ruben met z’n lieve hond. Genoeg tijd voor Isa om om Ruben heen te draaien. En dat doet ze dan ook zeker, want ze is toch niet leuk genoeg voor hem? Isa is ontzettend onzeker en ze weet dan ook zeker dat ze totaal niet aantrekkelijk is. Soms vond ik het wel moeilijk om dat continu te lezen. Hoe kun je nu zo weinig van jezelf houden? Maar Isa groeit gedurende het boek en dat was heel tof om te lezen. Ze ontwikkelt zich wel degelijk.

Dit is een heerlijk romantisch verhaal waar je je heerlijk een paar uur mee kunt vermaken. Dit was het eerste boek dat ik van Chantal las en dit smaakt naar meer! Ik vond het fijn geschreven, met een heleboel humor erin verwerkt. Daarnaast kan Chantal ook heel goed emoties beschrijven, waardoor ik meteen met Isa mee kon leven.

Ik zag dat de film ook binnenkort beschikbaar is op DVD, dus die ga ik binnenkort zeker kijken! Heel benieuwd of het verhaal van Isa en Ruben ook zo tof is op film.

Zwaar verliefd – Chantal van Gastel – The House of Books – 256 pagina’s – ISBN13 9789044339369 – €11,50 – ★★★★☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge